2012 - U bent eigenaar en weet niet wat te doen met uw leegstaande woning.

19/03/2012

Beheer

Indien het een gebrek aan tijd is om zich bezig te houden met het beheer van uw huurwoning, dan kan u beroep doen op een Sociaal Verhuurkantoor. Deze organisaties garanderen u een degelijk onderhoud van de woning en regelmatige betaling van de huur, zelfs wanneer de woning tussen 2 huurders in zou leegstaan. Als tegenprestatie voor die dienstverlening, krijgt u een lagere huurprijs dan de marktprijzen.

Meer informatie vindt u op de website van de Federatie van Sociale Verhuurkantoren van het Brusselse Gewest (FedSVK), klik daarvoor hier

Indien u een van de sociale verhuurkantoren in Brussel wil contacteren, klik hier

Renovatie

Het kan ook zijn dat uw woning leegstaat omdat het dringend nood heeft aan renovatiewerken.

Er bestaat een netwerk van verenigingen die u kan informeren over de administratieve of technische stappen voor een renovatie.

Voor de lijst van die verenigingen, klik hier

Het Brusselse Gewest geeft renovatiepremies en gevelverfraaiingspremies indien u eigenaar-bewoner bent of indien u het beheer van uw woning toevertrouwt aan een sociaal verhuurkantoor.
Voor meer informatie, klik hier

Er bestaan ook energiepremies waarmee een energie-audit, isolatie- en ventilatiewerken, verwarming, energiebesparende werken worden gesubsidieerd.

Op de website van Leefmilieu Brussel vindt u hierover meer informatie, klik hier

Verkoop

Indien u zich helemaal niet meer wil bezighouden met uw woning, kan u ze uiteraard nog altijd verkopen. Meer informatie over de verkoop van een gebouw vindt u op de website van de Notarissen, klik hier