Premiere van de film "Partij iedereen onderdak"

25/11/2016
Le Centre Vidéo de Bruxelles & Buurthuis Bonnevie nodigen u uit op de premiere, om kennis te maken met deze wonderlijke film. Premiere van de film : Donderdag 15/12 - 19:00 - Cinéma Galeries (Koninginnegalerij 26 galerie - 1000 Brussel). Reservaties: philippe.cotte@cvb-videp.be - 02/221 10 67

Partij iedereen onderdak - Fiction | 65’ | Cl | 16/9 | vo fr - st nl | 2016
Een aantal mensen die hun geboortestad in België of hun land van herkomst verlieten, trekken door Brussel, op zoek naar een woning. Weigering, vernedering en bedrog zijn hun deel. Beetje bij beetje beseffen ze dat ze hun problemen slechts op één manier kunnen oplossen: door de democratie ernstig te nemen en hun eigen politieke partij op te richten. Ze kunnen in de verste verte niet vermoeden hoeveel succes hun partij zal oogsten.

Met in de hoofdrollen: Naji Abdo, Hamou Aït Ouali, Ibrahima Balde, Ida Bale, Christian Boone, Diallo Boubacar, Gerardo Cornejo, Jean-Marie De Smet, Claude Geyskens, Patrick Gillard, Mohamed Hindawi, Suzanne Massingi, Rachida Messaouri, Victoria Uzor | Scenario, personages & dialogen Groep ALARM | Regie Peter Snowdon | Montage Frédéric Dupont | Uitvoerend producent Louise Labib - CVB | Productie Centre Vidéo de Bruxelles (Ateliers Urbains) & Buurthuis Bonnevie

De groep Alarm
In 2001 neemt Buurthuis Bonnevie het initiatief om samen met zes gezinnen na te denken over de moeilijkheden die zij ondervinden bij hun zoektocht naar een goede en betaalbare woning. Dit wordt het begin van de Groep ALARM die vanaf dan ijvert voor het RECHT OP WONEN VOOR IEDEREEN. Vandaag bestaat de groep Alarm 15 jaar. Hij blikt terug op de overwinningen die hij boekte en kijkt uit naar de weg die nog moet afgelegd worden.

Les ateliers urbains
In 2009 richt de CVB de ATELIERS URBAINS op. Daarmee engageren ze zich op lange termijn om participatieve films over Brussel te maken.
In de voorbije 7 jaar werden er 12 films geproduceerd rond buurtproblematiek, stedenbouw en straatmeubilair.
Het is niet alleen een groeiend proces van bewustwording, de films zijn tegelijk auteur-films. Zij schetsen een beeld van Brussel als grootstad en zijn een bron van reflectie en creativiteit voor de bewoners.

Peter Snowdon
Peter Snowdon, journalist van vorming, raakt bekend om zijn eclectische filmstijl. Zijn film The Uprising kreeg de prijs van de Best International Documentary Film (Festival van Jihlava, 2013). In 2012 draaide hij samen met de Groep ALARM de film ALS IK BURGEMEESTER ZOU ZIJN...
een video geïnspireerd door het Memorandum voor het recht op wonen in Molenbeek, die, de vooravond van de verkiezingen, op alle sociale netwerken verspreid werd. Hij woont in Brussel, geeft les aan de Universiteit van Leiden, Nederland.