Actiedag voor het recht op huisvesting

04/03/2020
Mobilisatie in het kader van de internationale oproep voor een actiedag voor het recht op huisvesting op 28 maart 2020! Sluit u bij ons aan en mobiliseer voor het recht op wonen!

Vandaag in België slapen er nog altijd duizenden mensen op straat. Duizenden kunnen hun huur niet betalen. Duizenden wonen in ongezonde of te kleine woningen en duizenden anderen zijn bang om geen degelijke huisvesting te vinden. Mensen voelen zich vaak alleen geconfronteerd met woonproblemen. Ze schamen zich voor hun situatie, hoewel dit een collectief probleem is. Sluit u bij ons aan en mobiliseer voor het recht op wonen!

Meer info > http://www.housing-action-day.be/nl

Huisvesting is een basisrecht en wij eisen dat het als zodanig wordt erkend. Zij moet worden beschouwd als één van de pijlers van de sociale zekerheid, naast gezondheidzorg en onderwijs. De vermarkting van onze woonplaatsen ontneemt ons dit recht en we zijn hier om het te verdedigen. Sluit u bij ons aan en mobiliseer voor het recht op wonen!

Sluit u aan bij de nationale alliantie van verenigingen en collectieven die actief zijn in de gezondheidszorg, de strijd tegen de armoede, het recht op de stad en het recht op huisvesting en dat op 28 maart 2020 in de straten van Brussel.